User
Not logged in|Log in
Contact
Home > Schools > Registered participants

Registered participants

Klapka György Szakközép-és Szakiskola,Általános Iskola és Speciális Szakiskola

AddressJászberény Szent István krt.22.
Postal address5100
Telephone57/501-720
RegionJasz-Nagykun-Szolnok
CountryHungary
Organization typePrimary school

A Klapka György Szakközép- és Szakiskola, Általános Iskola és Speciális Szakiskola Szent István körúti Tagintézményében, 5100 Jászberény, Szent István krt. 22., Tel./Fax.: 57/501-720, e-mail: elterotag@freemail.hu az enyhén és súlyosabban értelmi sérült gyermekek nevelése – oktatása történik, akiknél sok esetben társuló sérülésként mozgás és érzékszervi sérülés, autizmus, aktivitás és figyelemzavar, valamint beszédfejlődési zavar is megtalálható.
Minden tanulónk hátrányos helyzetű, többségükben halmozottan hátrányos helyzetűek, illetve veszélyeztetettek.
A 2009/2010-es tanévben 148 diák tanul intézményünkben, 15 gyógypedagógus, 7 gyógypedagógiai-asszisztens, 5 technikai dolgozó segítségével. Tanulóink kimagasló eredményeket érnek el hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt. Számos megyei versenyen, országos és nemzetközi pályázaton értek el szép sikereket. 2005-ben, az országban egyedüli gyógypedagógiai iskolaként ÖKO iskola címet nyertünk el, mely a környezeti nevelés és a fenntarthatóság pedagógiájának legmagasabb szintű állami elismerése. Ezt a címet 2007-ben ismét elnyertük. 2005-ben, Angliában a Tagozatunk képviselte Magyarországot a Comenius Grundtvig 2 Tanulási Kapcsolatok projektben végzett munka elismeréseként.
2007-ben egy sikeres nemzetközi GRID pályázat eredményeként filmet készítettek iskolánkról, mely a világ minden országában a GRID nemzetközi honlapján elérhetően bemutatja az intézményünkben folyó munkát.
Európa több országából érkeztek iskolánkba vendégek, valamint miniszterek és Európa Parlamenti képviselők is megtekintették az itt folyó nevelő – oktató munkát és elismerően nyilatkoztak iskolánkról.
Tanulóink a 8. osztály elvégzése után intézményünkbe maradva folytatják tanulmányaikat a 9-10. osztályban, majd 2 év szakma tanulás után munkát vállalva aktív alkotó tagjaivá válnak társadalmunknak.
ÖKO iskolaként kiemelt feladatunk a környezeti nevelés, a környezet megismerése, a környezettel való aktív és folyamatos tevékenység biztosítása. Fontosnak tartjuk továbbá az egészséges életmódra nevelést, az egészséges testmozgás iránti igény felkeltését, megteremtését, továbbfejlesztését.

Sign ups

CommentClassReg. date
GS7.01.03.2010